Doftljus

Published by Ekestens Naturprodukter on

Idag vill vi uppmärksamma er på ett lokalt företag som heter Gibbli , ett lokalt företag från Mariestad som är specialiserade på doftljus.

Men inte vilka doftljus som helst, de säljer ett varumärke som ni kanske känner igen Root. Deras lock avslöjar det hemliga innehållet, honung såklart. Locket är av mönster från bivaxrutor. Root doftljus består av bara naturliga råvaror, bivax, eteriska oljor. Färgerna är vegetabiliska och alla är dessutom unika handgjorda. Ljusen är gjorda i USA av ett familjeföretag i 5:e generationen! Så gillar du doftljus och vill ha det bästa, så ska du testa dessa.

Det är lite knivigt att köpa doftljus online, om man inte redan känner till varumärket. Men då kan jag rekommendera tjänsten på hemsidan, doftljushjälpen. Testa, jätteroligt att fylla i och få ett förslag på vad som passar dig.

Så får du ditt doftljus att räcka längre – 5 tips!

Här kommer fem tips från Allas på hur du får ljuset att brinna längre, (och utan att få svarta sotmärken på glasets sidor..)

1. Låt det brinna 1-2 timmar första gången

Första gången, låt ljuset vara tänt 1-2 h för att smälta stearinet och täcka hela ytan. Detta gör att ljuset smälter lager för lager istället för att göra en tunnel runt veken, vilket förkortar brinntiden.

2. Ställ ljuset på ett varmt ställe
Står ljuset i ett för kallt utrymme så brinner det snabbare och utsöndrar mindre doft. Vid ett element är toppen att placera ett ljus.

3. Klipp ner veken
Låt aldrig veken bli längre än några millimeter. Tre fördelar det brinner upp långsammare, minskar risken för svart rök och att glaset överhettas.

4. Centrera veken
Ännu en anledning att veken inte ska vara för hög.Se till så att veken pekar rakt, så att glaset inte missfärgas.

5. Använd locket
Jag brukade slänga locket och inte tända ljusen. För ibland är jag för snål för att tända ljuset och vill att det ska räcka länge. Men enligt tipsen från Allas så sätt på locket istället när det inte brinner. Personligen tror jag även att doften bevaras om du har locket på när det inte används. Jag tycker i alla fall att det gör skillnad.

Än är det mörkt om kvällarna, mys med lite ljus. Besök Gibbli och se hela sortimentet av doftljus. Eller lär dig att själv tillverka klassiska bivaxsljus, ett perfekt påskpyssel. 

Categories: Inspiration