Torra läppar orsakas av att de är fattiga på fukt, vilket i sin tur ger upphov till sprickor, sår och sveda. Problemet är vanligast under vinterhalvåret, då inomhusluften är torr och uppvärmd och låga temperaturer utomhus. Det medför att fukten dras ut vilket får läpparna att börja strama. Läpparna har dessutom mycket tunn hud, vilket innebär att läpparna är extra utsatta för kyla och vind.

Torra läppar – behandlas bäst med mandelolja och/eller bivax källa Hälsoliv, Expressen. Bivax. Den lägger sig som ett skyddande lager utan att täppa till. Den är dessutom vattenavvisande och lugnar och läker irriterade läppar. Håll dig generellt till naturliga oljor och vaxer. De skyddar läpparna och skapar inget beroende.

3 Smarta tips som räddar torra läppar

√ Slicka dig inte om munnen om du har vinternariga läppar, det förvärrar och läpparna stramar ännu mer. Använd istället ett fuktgivande cerat med bivax. Vi rekommenderar Bivaxsalva Naturell eller Ringblomssalva.
√ Gnugga försiktigt bort torra hudflagor med en fuktad mjuk frottéhandduk eller en mjuk och fuktad tandborste i runda rörelser.
√ Blanda en tesked honung och en tesked kokosolja, rör i en nypa salt eller socker. Massera på torra läppar så peelas de torra hudflagorna bort.

Categories: Inspiration